Trends?

Antingen så följer man trender, eller så skapar man sina egna. Det är svårt det där, att pricka rätt men samtidigt vara innovativ och nyskapande. Man skall ju följa någon slags underliggande trend  men att utveckla formspråket till sitt eget. Man kan göra det med sin personliga stil, eller som vi, i vår design.

Vi jobbar just nu men F/W 11 i den trendanalys vi gör inför vår första kollektion, men tanken slog mig att jag ha noll koll på trenderna som kommer nu till hösten.

Det fanns en tid då jag slaviskt läste Elle, Vogue och hängde på style.com mest hela tiden. Men idag är jag rätt ovetande och  vad de olika modehusen visar, och vilka färger som blir stora.

Oacceptabelt! Ändring! Nu!


Bilder lånade på style.com

Jag tror att många fortfarande är trötta  på "militärmodet" som fanns för sisådär 7 år sen, vi fick en överdos i army-mönster och spydde närstan på det i slutändan. Men en armé inspirerad trend kommer sakta men säkert smygande. Vi jublar kanske inte över en sandstorm mönsterbild! Men vi gillar beslag, färgskalan och den maskulina formen!

Den kurviga kvinnan börjar också ta plats i trendbilden. Det kommer ett mode som tillåter former och att markera dem! Underbart! Trenden är tydlig, och i år använda Prada sig av en "kurvig" modell i deras runway. Vi kan ju diskutera vad kurvig egentligen är, men det är ett steg i rätt riktning.

Enkelhet tror jag också på. Simpla snitt i sköna och bekväma material. Lite 90-tals vibe med med maskulin/feminin känsla.

Favoriter för att spana på tendenser:
lookbook.nu style.com weheartit.com


Godmorgon!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0